Àrea Clients
CAT ESP
Dilluns 16, setembre 2024

Exposició “Manel Roqueta, artista, advocat i ciutadà”

Disseny d’aquesta exposició, senzilla, però molt completa per l’espai a on s’ha intervingut. La mostra és un recorregut per les obres de Manel Roqueta, artista, advocat i ciutadà de Girona, repartides i conservades entre deu dels seus nebots durant més de cent anys. Recuperar i posar en valor l’obra d’en Roqueta -el tiet Manel- és una aventura fantàstica, comenten els organitzadors.

Manel Roqueta va ser Secretari de la Cambra de la Propietat durant una colla d’anys, però la seva gran afició fou sempre l’art. Amb retrats, dibuixos i caricatures, tots tractats amb humor, l’artista ens mostra com era la Girona de la primera meitat del segle XX. Recordarem Athenea (1913) i les tres exposicions del GEiEG dels anys 24, 25 i 26. I, també, la guerra. En resum, tota una crònica en dibuixos.

Com diu la curadora de l’exposició, Rosa Maria Roqueta, “Aquesta és una exposició insòlita. Les obres de Manel Roqueta, advocat, artista i ciutadà de Girona, han estat repartides i curosament conservades per una colla de nebots i cosins durant més de cent anys. Recuperar i posar en valor l’obra de Roqueta – el tiet Manel – s’ha convertit per tots nosaltres en una fantàstica aventura.

Home culte, sociable, catòlic i catalanista conservador, amant de l’ordre; ho tenia tot per ser un burgès exemplar. Però hi havia altres Manels: amb idees artístiques avançades, amb un gran sentit de l’humor, rialler, divertit, una mica seductor i amant de la bona vida que, en resum, el feien un personatge vital i creatiu.

[ssba]
Consulta tota l'actualitat
Dl 16/09/2024

Exposició “Manel Roqueta, artista, advocat i ciutadà”

Dj 13/06/2024

Disseny i conceptualització d’exposicions i instal·lacions

Dj 16/05/2024

Esdeveniments corporatius impactants: Estratègies per crear experiències memorables

Dt 06/02/2024

Tendències en disseny gràfic i comunicació 2024

Pl. Josep Pla, 11 4t · 17001 Girona 972 410 462 iglesies@iglesies.com · Avís legal · Política de cookies · Política de privacitat