Àrea Clients
CAT ESP
Dilluns 07, juliol 2014

El concepte de publicació digital de UdGent

L’objectiu en el nou disseny editorial digital per a UDGENT ha estat generar una publicació híbrida entre el món digital i el món del paper, un factor clau de la innovació que proposa la publicació.

La proposta de disseny i funcionament de UDGENT aprofita els avantatges que ofereix el suport digital i es presenta com una revista periòdica. Amb la publicació de cada número de la revista es publicaran totes les entrades corresponents a la vegada. D’aquí el disseny de la pàgina d’inici, que incorpora una capçalera clara i els espais de notícia jerarquitzats, buscant una similitud amb una portada d’una publicació en paper. Això vol dir que cada mes l’equip de redacció de UDGENT va elaborant els diferents continguts que es publicaran en la data que escullin, i gràcies al gestor de contingut que incorpora la web, poden a més, controlar els aspectes de disseny i la importància de cada element: cos i llargada dels titulars, subtítols, entradetes, destacats, textos i peus de fotografia, i les mateixes imatges tant per format com per quantitat. A més la web també permet la possibilitat d’incorporar vídeos o altres suports multimèdia.

La web ofereix als editors diferents formats i estils de notícia en funció de si es tracta d’una informació general, un article d’opinió, una entrevista, un reportatge, l’editorial, etc.

Pel que fa als aspectes de disseny gràfic, s’ha utilitzat la tipografia Vollkorn en els titulars, per la seva força visual, i la tipografia Open Sans en la resta de textos, per la seva netedat i visualització òptima en pantalla i en l’univers de navegadors que es poden utilitzar per llegir UDGENT.

Una vegada s’activa el nou número de la publicació, la resta de números publicats queden arxivats per poder ser consultar sencers. Si es prefereix consultar una notícia en concret, també es pot utilitzar el cercador, i es mostraran tots els articles que hi hagi a qualsevol dels números d’UDGENT anteriorment publicats i que tinguin relació amb la cerca.

Hi ha diferents maneres de navegar per la web. Des de la portada, on a la part superior podem accedir directament a les àrees temàtiques dels continguts, que són Ciències de la salut, Ciències, Ciències socials, Humanitats, Tecnologia, Recerca i Transferència, Docència i formació, i Comunitat i territori; a més gràcies al carrousel de notícies i articles principals del darrer número publicat, es pot accedir directament al contingut. A la part mitja just sota el carrousel hi ha un segon nivell de notícies destacades, que estan recolzades amb unes icones temàtiques en funció del tipus de contingut. Finalment un sumari amb totes les notícies del numero publicat permet accedir directament al contingut de la noticia.

Les notícies estan totes relacionades per etiquetes, els anomenats tags, que els redactors de la revista incorporen a cada article publicat i que mostren altres continguts etiquetats que poden interessar al lector sobre el tema que estan llegint.

Com a publicació 2.0 els usuaris poden fer comentaris i debatre sobre els continguts, per fer un comentari caldrà registrar-se prèviament. Ser usuari és molt senzill i permet interactuar amb els altres lectors, amb l’autor de l’article i amb els membres de l’equip de redacció de UDGENT. Ens agradaria que enceteu aquesta relació 2.0 opinant en aquest mateix article sobre el que us ha semblat la nova publicació.

http://udgent.udg.edu/

Toni Iglésies

[ssba]
Consulta tota l'actualitat
Dc 20/11/2024

La importància del disseny i la maquetació d’informes empresarials i memòries institucionals

Dv 25/10/2024

Oferta de feina: busquem dissenyador/a gràfic/a

Dl 16/09/2024

Exposició “Manel Roqueta, artista, advocat i ciutadà”

Dj 13/06/2024

Disseny i conceptualització d’exposicions i instal·lacions

Pl. Josep Pla, 11 4t · 17001 Girona 972 410 462 iglesies@iglesies.com · Avís legal · Política de cookies · Política de privacitat