Àrea Clients
CAT ESP

MAC – Museu d’Arqueologia de Catalunya

Exposició “L’esplendor dels castells mediavals catalans”

Disseny Estands i exterior Projectes

Realització de la imatge gràfica i muntatge de l’exposició, dels audiovisuals i altres elements informatius de “L’esplendor dels castells mediavals catalans” que es va realitzar a Costa Rica i posteriorment a Barcelona.

 

CONCEPTE i MUSEOGRAFIA

2018-2019 Exposició Castells Medievals Catalans.

San José-Costa Rica – Museo del Jade, del 8 de març al 20 de maig del 2018,

Barcelona – Museu d’Arqueologia de Catalunya, del 6 de setembre de 2018 al 8 de juny de 2019

Projecte dissenyat per l’estudi en la seva totalitat. I hi varem aportar 4 experiències audiovisuals. En varem realitzar la proposta, guió, producció i edició.

Vídeo rodat en càmeres 360 graus

https://es.video.search.yahoo.com/search/video?fr=mcafee&p=video+360+castells+medievals+catalans#id=1&vid=96d564f7b995ecd52173adc6dc958909&action=click

Interacció en realitat augmentada (es disposa de fotografies)

Vídeo de presentació https://www.youtube.com/watch?v=nxJJbfoSwU8

 

La idea bàsica sobre la qual pivota l’exposició és la següent: els castells van experimentar una evolució arquitectònica, que va estretament lligada a la seva funcionalitat canviant durant l’Edat Mitjana i els inicis de l’Edat Moderna, en un marc històric mutable. Aquesta evolució es mostra a el públic en càpsules temàtiques que segueixen un ordre cronològic. També s’explica que dins d’un castell convivien moltes activitats i col·lectius, dels quals han perdurat objectes, fruit majoritàriament de recents intervencions arqueològiques, com els de el Castell de Montsoriu1 la principal fortalesa gòtica de Catalunya.

La museografia realitzada per l’estudi Iglésies Associats, ha plasmat els continguts, en una producció d’estètica minimalista, contemporània, que evoca la silueta d’un castell, apta tant per a la sala del Museu del Jade, a la ciutat de San José, Costa Rica (de 350 m2) com la del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Barcelona, ​​una mica més gran (450 m2). Un mur continu que respon al concepte de  muralla, forma el perímetre de la mostra i sobre ell es recolzen els textos (en castellà, català i anglès) i imatges (una selecció de castells catalans, i de les pintures de la conquesta de Mallorca per part del rei Jaume I).

Cada àmbit s’inicia amb un plafó inicial introductori, en forma de pendó (un altre element que evoca l’edat mitjana) i disposa de vitrines que acullen uns 60 objectes (datats entre els s. IX i XVII) procedents de 16 prestadors catalans (públics i privats ) així com de l’Musée de l’Armée de Paris.

Els complements escenogràfics consisteixen en rèpliques d’indumentària defensiva que són difícils d’entendre a partir només de restes arqueològiques parcials: una caputxa de malla i una brigantina, mentre que a l’entrada de l’exposició s’han ubicat altres rèpliques a mida natural de maquinària de guerra : la d’un Couillard i d’un fonèvol -dos elements físicament imponents- al costat d’un projectil real de pedra.

7De la mateixa manera que en altres produccions del MAC, hem considerat fonamental l’ús de recursos audiovisuals i interactius per a complementar la visita. Mitjançant l’ús de les noves tecnologies, aquesta es converteix en una experiència lúdica de qualitat, especialment atractiva per a nens i joves, però alhora científicament rigorosa. Els 4 audiovisuals, creats especialment per a aquesta ocasió, tenen diferents estils i finalitats: L’inicial, just a l’entrada, planteja una ràpida síntesi perquè el visitant es familiaritzi amb el tema que desenvolupa la mostra i les diferents etapes històriques que abasta. Un altre, mostra la visió que ha donat el cinema dels castells al gran públic per reflexionar sobre com la fantasia, i amb el castell com a protagonista, ha incidit des de múltiples òptiques en l’imaginari col·lectiu universal, vinculant a contes infantils, llegendes, aventures èpiques , la guerra, la jerarquia social etc …. A meitat del recorregut dins d’un mòdul cònic que simula la torre d’una fortalesa, el visitant gaudeix de l’experiència 3D a 360º. Usant un dispositiu mòbil aplicat a unes ulleres de 3D, realitza un passeig virtual per un castell i circula entre personatges de l’època que realitzen les activitats pròpies de moment (reparacions arquitectòniques, cuinar, gaudir d’un banquet, entrenar-se per un combat, etc …) . Finalment, a la sortida un dispositiu de realitat augmentada opcional acomiada els visitants més joves, a través d’uns personatges medievals amb els quals es pot interactuar breument.

-- PROJECTES RELACIONATS

Disseny

El disseny dóna forma visual a la comunicació gràfica del missatge en un suport digital, en el disseny d’una web, o en paper. El disseny gràfic és un element viu i estratègic de la comunicació de marca.

Identitat corporativa

La marca és la personalitat pública de l’empresa, producte o servei. Cada marca és diferent i compta amb un discurs propi. La identitat corporativa genera comunicació, notorietat i diferenciació.

Publicitat

Les accions de publicitat han d’aconseguir una relació emocional entre la marca, el producte i el destinatari. Un equip 360º com el que us oferim, aconsegueix fer úniques les campanyes que realitzem.

Comunicació

Solucions de comunicació integral, per a aconseguir que les estratègies de comunicació dels nostres clients siguin notories i fiables. Un discurs coherent i planificat per generar confiança.

Web i multimèdia

El món digital i el disseny web, evoluciona de forma constant, la presència a la xarxa internet és vital per les empreses i organitzacions. Cal una bona optimització per un bon posicionament als cercadors.

 

Estands i exterior

La presència a fires ha de ser activa i dinamitzada, cal tenir un discurs coherent pel missatge, la imatge, el disseny gràfic i la pròpia dinamització de l’espai. El disseny gràfic a l’exterior ha de conviure amb l’arquitectura del lloc.

 

Pl. Josep Pla, 11 4t · 17001 Girona 972 410 462 iglesies@iglesies.com · Avís legal · Política de cookies · Política de privacitat